Kako v poletnih mesecih premagati vročino v avtu?

Vročina v avtu

Poletni meseci prinašajo visoke temperature, ki lahko vožnjo z avtomobilom spremenijo v neprijetno izkušnjo. Z naraščanjem temperatur postane notranjost avtomobila prava pečica, kar povzroča nelagodje in celo nevarnost za zdravje. Pomembno je, da se na vročinske valove ustrezno pripravite, saj lahko ekstremna vročina vpliva na vaše vozne sposobnosti, koncentracijo in reakcijski čas.

Ali veste, kako se učinkovito spoprijeti z vročino in si tudi v poletnih mesecih zagotoviti prijetno in varno vožnjo? Ne glede na to, ali gre za kratke poti po mestu ali daljša potovanja, obstaja več načinov, kako premagati vročino v avtomobilu. Z upoštevanjem preprostih nasvetov ohranite udobje v notranjosti vozila, izboljšajte svoje počutje med vožnjo in zaščitite vozilo pred težavami, ki jih lahko povzroči vročina.

Preberi več “Kako v poletnih mesecih premagati vročino v avtu?”

Tadej Blog

Preventivno vzdrževanje klime v avtu: 9 nasvetov

Preventivno vzdrževanje klime v avtu

V vročih poletnih mesecih je klimatska naprava v avtomobilu nepogrešljiva, saj zagotavlja udobje med vožnjo. Medtem ko temperatura zunaj narašča, avtoklima omogoča prijetno hlajenje notranjosti vozila, kar pripomore k boljši koncentraciji voznika in zmanjšuje utrujenost. Učinkovito delovanje klimatske naprave ni samo luksuz, temveč nujnost za zagotavljanje prijetne in varne vožnje v vročih poletnih dneh.

Da bi zagotovili optimalno delovanje avtoklime, je ključnega pomena redno vzdrževanje. Pregledi, servisi, polnjenje in dezinfekcija so nujni postopki, ki preprečujejo morebitne okvare in zagotavljajo, da klimatski sistem v vozilu deluje brezhibno. Redno vzdrževanje podaljšuje življenjsko dobo avtoklime in izboljšuje kakovost zraka v vozilu, kar je pomembno za zdravje potnikov.

Preberi več “Preventivno vzdrževanje klime v avtu: 9 nasvetov”

Tadej Blog

Zavorni sistem – vzdrževanje in skrb za zavore

Zavorni sistem avtomobila

Zavorni sistem je izjemno pomembna varnostna komponenta avtomobila, saj omogoča varno zaustavljanje vozila. Osnovni deli zavornega sistema vključujejo zavorni pedal, cilinder, čeljusti, zavorni disk ali boben ter zavorno tekočino. Ko voznik pritisne na zavorni pedal, se v zavornem sistemu generira hidravlični tlak, zato se zavorne čeljusti oz. ploščice stisnejo ob zavorni disk ali boben, kar ustavi vrtenje koles in s tem vozilo.

Pregled zavor se priporoča enkrat letno ob rednem servisu, kjer se preveri njihovo delovanje in obrabo. Prav tako je pomembno redno menjati zavorno tekočino, saj ta s časom izgublja svoje lastnosti in zmanjšuje učinkovitost zavornega sistema. Servis zavornega sistema pa je potreben tudi ob znakih obrabe ali okvare, kot so nenavadni zvoki, vibracije in neenakomerno zaviranje.

Preberi več “Zavorni sistem – vzdrževanje in skrb za zavore”

Tadej Blog

Letne ali celoletne pnevmatike: v čem so razlike?

Letne ali celoletne pnevmatike

Pnevmatike so eden ključnih delov avtomobila, zato je nujno, da so brezhibne in ustrezne za določen del sezone. Ker predstavljajo kar precejšen strošek, ne čudi, da radi pogledujemo k rešitvam, ki bi nam prihranile nekaj denarja. V prvi vrsti je treba zapisati, da kompromisov na račun varnosti ne gre sklepati. Kljub temu pa obstajajo pnevmatike, ki določenim voznikom vendarle lahko prihranijo nekaj skrbi in denarja.

Ste se tudi sami znašli v dilemi, ali bi bilo pametneje kupiti letne ali celoletne pnevmatike? Poznate vse bistvene karakteristike letnih pnevmatik? Vas zanima, ali bi v vašem primeru zadostovale celoletne pnevmatike? Spoznajte prednosti in pomanjkljivosti obeh vrst pnevmatik ter izvedite, za koga so primerne.

Preberi več “Letne ali celoletne pnevmatike: v čem so razlike?”

Tadej Blog

NOVO: Dodatki za motorna vozila po ugodnih cenah

Dodatki za motorna vozila

Današnja motorna vozila so prava tehnična čuda, kjer vsak delček prispeva k optimalnemu delovanju celotnega sistema. Da bi zagotovili, da motor deluje nemoteno in učinkovito, so potrebni različni dodatki. Te tekočine in dodatki opravljajo pomembne naloge, kot so mazanje delov motorja, hlajenje in čiščenje. Brez njih bi bilo delovanje vozila oteženo, saj bi se različni deli hitreje obrabljali ter povzročali več okvar in stroškov.

Vendar pa danes niso le strokovnjaki tisti, ki imajo dostop do pomembnih dodatkov za motorna vozila. Zdaj so ti izdelki po ugodnih cenah na voljo tudi našim strankam. Ne glede na to, ali potrebujete čistilo za vbrizgalni sistem, dodatek za zaščito motorja na osnovi keramične zaščite ali druge dodatke za vzdrževanje vozila, smo tu, da vam omogočimo enostaven dostop do kakovostnih izdelkov, ki bodo poskrbeli, da bo vaše vozilo vedno delovalo v optimalnih pogojih.

Preberi več “NOVO: Dodatki za motorna vozila po ugodnih cenah”

Tadej Blog

AdBlue – dodatek h gorivu za čistejši izpuh

AdBlue

AdBlue je ime za raztopino vode in sečnine, ki se uporablja v sodobnih dizelskih vozilih s sistemom SCR (Selective Catalytic Reduction) za zmanjšanje izpusta plinov dizelskih motorjev. Dodatek AdBlue se vbrizga neposredno v izpušno cev vozila, kjer nato reagira z izpušnimi plini, kar pomaga zmanjšati količino dušikovih oksidov (NOx), ki jih vozilo sprošča v okolje.

Uporaba dodatka AdBlue prispeva k boljši učinkovitosti izgorevanja goriva in zmanjšanju negativnega vpliva izpustov dizelskih motorjev na okolje. Pomembno je, da vozniki v vozila, ki uporabljajo AdBlue, tekočino točijo redno, saj je učinkovitost sistema SCR odvisna od njene prisotnosti.

Preberi več “AdBlue – dodatek h gorivu za čistejši izpuh”

Tadej Blog

Zimske pnevmatike – pogosta vprašanja in odgovori

Zimska pnevmatika

Če ste med tistimi, ki niso prepričani, katero vrsto zimskih pnevmatik izbrati, niste edini. Mnogi se srečujejo s podobnimi vprašanji, ko se ozračje ohladi, ceste pa postanejo zahtevnejše za vožnjo. Zavedanje o ustrezni izbiri zimskih gum je ključno, saj pnevmatike odločilno vplivajo na varnost, udobje in nadzor na cesti.

Zima prinaša številne izzive, ki zahtevajo posebno pozornost pri pripravi vozila, zimske gume pa so pri tem več kot le dodatna oprema. Predstavljajo ključni dejavnik varnosti na cesti v zimskih razmerah. Če se sprašujete, zakaj so zimske pnevmatike nujne, in ne veste, kje začeti pri izbiri, ste na pravem mestu. V nadaljevanju boste izvedeli vse, kar vas o zimskih gumah sploh lahko zanima.

Preberi več “Zimske pnevmatike – pogosta vprašanja in odgovori”

Tadej Blog

Zakaj je pranje avtomobila NUJNO tudi pozimi?

Pranje avtomobila pozimi

Zima predstavlja posebne izzive za lastnike vozil, saj so ceste pogosto prekrite s soljo, peskom in tudi snegom. V takšnih razmerah je redno pranje avtomobila še toliko bolj pomembno. Ne samo zaradi estetskih razlogov, ampak predvsem zaradi vzdrževanja njegovega stanja.

Nanašanje soli in umazanega peska na vozilo je v tem letnem času neizogibno. Čeprav oboje prispeva k varnejši vožnji, pa na drugi strani lahko povzroči korozijo in poškodbe barve, kar s časom vodi do resnejših težav. Razumevanje pomena pravilnega pranja vozila v zimskih mesecih je ključno za ohranjanje njegovega videza, varnosti in funkcionalnosti.

Preberi več “Zakaj je pranje avtomobila NUJNO tudi pozimi?”

Tadej Blog

Test zimskih pnevmatik 2023 – kakšni so rezultati?

Test zimskih pnevmatik 2023

Ko na vrata potrka zima s svojimi nižjimi temperaturami, kaj hitro pomislimo na topla oblačila in obutev. A ne le na svojo. Novo obutev potrebuje tudi naše vozilo, ki mora imeti s 15. novembrom nameščene ustrezne zimske pnevmatike. Od njih je namreč odvisno, kako varno bomo lahko vozili v zahtvenejših zimskih razmerah.

Ker je na trgu kar nekaj različnih proizvajalcev pnevmatik za različne vrste vozil, je ključno, da o svoji izbiri še pred nakupom dobro pozanimamo. V ta namen je lahko izjemno koristen AMZS test zimskih pnevmatik, kjer so podrobno preverili in testirali lepo število pnevmatik.

Preberi več “Test zimskih pnevmatik 2023 – kakšni so rezultati?”

Tadej Blog

Kako vozilo pripraviti na nizke temperature?

Priprava vozila na nizke temperature

Nizke temperature na ceste prinašajo izzive in nevarnosti, ki zahtevajo posebno pozornost. Če želite ohraniti varnost v prometu in preprečiti neprijetna presenečenja v hladnejših razmerah, morate nanje še pravi čas pripraviti svoje vozilo. Nižje temperature, poledica, sneg in slaba vidljivost zahtevajo posebno skrb za vaše vozilo.

Poskrbite, da vaš avtomobil ostane zanesljiv v vseh vremenskih razmerah in pripravljen na izzive, ki jih prinaša jesensko-zimska sezona. Pa poglejmo, kako se pripraviti na nižje temperature, kateri so ključni koraki za ohranjanje varnosti na cesti in kako poskrbeti, da bo vozilo delovalo optimalno tudi v zahtevnejših razmerah.

Preberi več “Kako vozilo pripraviti na nizke temperature?”

Tadej Blog