Menjava oljnega, zračnega in drugih filtrov

Filtri imajo v avtomobilu dvojno nalogo: preprečujejo, da bi prišli nezaželeni delci v posamezne dele avta, prav tako pa tudi preprečujejo, da bi se posamezni delci iz avta izločali. Menjava filtrov je tako nujna za zadržanje umazanije, ki pride v avto z zrakom, gorivom in na druge načine, ter bi lahko škodovali samemu delovanju pogonskega agregata, hkrati pa bi vplivali na naše počutje pri vožnji. Ker današnji avtomobili niso »zeleni«, pa je treba skrbeti tudi za to, da filtriramo odpadne delce, ki bi jih avto sicer izločil v naravo.

Menjava filtrov

Za nekatere filtre je treba poskrbeti pri vsakem rednem servisu. Nujna je predvsem menjava oljnega filtra. Menjava zračnega filtra notranjega izgorevanja se ravno tako ne sme zanemariti, sicer lahko pride do poškodb valjev pogonskega agregata. Kabinski filter ter filter klimatske naprave menjamo po potrebi – včasih ob servisu niti nista umazana.

Katere filtre je potrebno menjati?

Avtoservis Selan poskrbi, da se na vašem vozilu opravi:

  • menjava oljnega filtra;
  • menjava zračnega filtra;
  • menjava kabinskega filtra;
  • menjava ali popravilo filtra trdih delcev (DPF filtra).

Je v vašem avtu slab zrak in je potrebna menjava kabinskega filtra ali klimatske naprave? Imate z avtom težave, ker je potrebna menjava zračnega filtra ali čiščenje filtra trdih delcev? Naši strokovnjaki vam z veseljem pomagajo odpraviti vsako težavo!

Naročite se na menjavo filtrov

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Kar na treh drugih servisih niso znali popraviti je g. Tadej odkril napako in popravil. Priporočam!
Ivan K.
Delo je vedno opravljeno hitro in kvalitetno. Tadej se potrudi, da razloži kaj se je popravilo tudi popolnim laikom in nežnejšem spolu. Posluša, svetuje in uredi. Če kdaj na hitro kaj popravi in moraš malo počakati, pa vam skuhajo se kavico ali pa greš na sprehod v naravo. Priporočam!
Doroteja K.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila