Menjava avtomobilskih žarnic

Kadar govorimo o menjavi avtomobilskih žarnic, pri lastnikih starejših vozil pogosto velja prepričanje, da gre za postopek, ki ga lahko opravimo kar sami. Menjava žarnic naj bi bila nekaj povsem preprostega, poleg tega pa je postopek opisan tudi v navodilih za uporabo avtomobila.

Menjava žarnic

Pri avtomobilih starejšega letnika se menjave žarnic načeloma res lahko lotite sami, žal pa to ne velja za novejša vozila. Pri novejših tipih vozil, ki vsebujejo veliko različnih elementov, je pod pokrovom bistveno manj prostora kot pri starejših. Poleg tega postajajo tudi žarometi vedno bolj izpopolnjeni, zato so za uspešno menjavo žarnice potrebna tudi specifična orodja.

Vam menjava žarnic povzroča težave?

Novejša vozila zahtevajo odstranitev delov, ki onemogočajo dostop do notranje strani žarometa. Da pridemo do njih, je včasih potrebno odstraniti akumulator, sneti odbijač, del koloteka in podobno. Zavedati se morate tudi tega, da se pri nestrokovni menjavi žarnic lahko uničijo vzmeti, zaradi česar je nato potrebno zamenjati cel žaromet.

Zaradi vsega naštetega naj bo menjava žarnic vozila opravilo, ki ga raje prepustite strokovnjaku z ustreznim orodjem in izkušnjami.

Zapeljite se do naše avtomehanične delavnice ter svoj jekleni konjiček prepustite v varne roke naših mojstrov. Pri nas bomo hitro zamenjali vse pregorele žarnice, vaše vozilo pa bo spet pripravljeno na varno vožnjo.

Naročite se na menjavo žarnic

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Želim pohvaliti vse od mehanika oziroma oba, ki sta bila v petek do gospe v pisarni: odnos, prijaznost, strokovni, znajo svetovati kako naprej. Tako da smo se odločili da bomo avto pripeljali samo k Vam. Želimo Vam vse dobro in ostanite taki kot ste.
Ermin B.
Najlepša hvala za opravljeno delo. Veseli me, da sem vas spoznal. Ostal bom vaša zadovoljna stranka in vas bom priporočil tudi mojim prijateljem.
Bogomir G.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila