Menjava zobatega jermena in vodne črpalke

Na približno vsakih 5 do 10 let ali na prevoženih 80.000 do 200.000 kilometrov oziroma glede na proizvajalca in tip motorja servisna knjižica priporoča, da se opravi tako imenovani veliki servis, pri katerem je bistvena menjava zobatega jermena. Menjava jermena običajno ni poceni – in ker avto v večini primerov ni več v garanciji, ni nobene potrebe, da ga peljete k pooblaščenemu serviserju. Cena v Avtoservisu Selan je veliko prijaznejša.

Menjava zobatega jermena

Jermen preventivno velja zamenjati pravočasno, kajti pri tem je strošek veliko manjši, kot bi bil v primeru, da se jermen strga zaradi obrabe in pride do poškodb motorja. Če ste vajeni bolj dinamične vožnje, potem velja stanje jermena preveriti, še preden je to predpisano, saj lahko natezna vlakna v jermenu hitreje izgubijo svoje lastnosti in popustijo.

Da je vse kot mora biti, se pri velikem servisu opravi:

  • menjava zobatega jermena;
  • menjava vodil ter napenjal;
  • menjava vodne črpalke.

Se je menjavi mogoče izogniti? Edino tako, da svoj avtomobil zamenjate za takšnega, ki ima namesto zobatega jermena pogonsko verigo. Sicer se tudi pri teh znajo pojavljati težave, ki lahko zahtevajo menjavo pri enakem številu kilometrov.

Zakaj menjava zobatega jermena pri Avtoservisu Selan? Ker delo opravimo strokovno in natančno, poleg tega pa se trudimo, da od nas odidete s prihrankom v žepu. Pokličite in preverite.