Čiščenje avtoklime

O tem, da so klimatske naprave tako doma kot v avtomobilu odlične za doseganje prijetnih temperatur, a lahko privedejo tudi do zdravstvenih težav, ste gotovo že slišali. Da bi se temu izognili, je potrebno poskrbeti predvsem za dvoje: za primerno nastavitev temperature, ki ne sme preveč odstopati od zunanje, ter za čiščenje avtoklime.

Dezinfekcija avtoklime

Za čiščenje klime v avtu lahko s pametno uporabo nekoliko poskrbimo sami. Temperature gretja v avtomobilu omogočajo, da zrak vsake toliko precej ogrejemo in že s toploto uničimo nekatere mikroorganizme, ki na visoke temperature niso odporni. Prav tako lahko za neke vrste čiščenje avtoklime skrbimo tudi z njeno redno uporabo. Klima namreč ohlaja zrak tudi s tem, da iz njega pobira vlago, brez vlage pa vemo, da marsikateri mikroorganizem (npr. plesni) ne preživi oziroma se ne more razmnoževati in razraščati.

Še bolje pa je, da se opravi dezinfekcija klime v avtu. To običajno opravimo preventivno, nujna pa je takrat, ko iz nje prihaja kiselkast ali drugače neprijeten vonj.

Kako poteka dezinfekcija avtoklime?

Profesionalna dezinfekcija avtoklime obsega:

  • menjavo filtra;
  • čiščenje vseh cevi;
  • uničenje mikroorganizmov z dezinfekcijskim sredstvom.

V klimatski napravi avtomobila in na filtru se nabirajo prašni delci, bakterije, glive in plesni ter druga umazanija, ki je gotovo ni varno vdihavati, saj je zdravju škodljiva. Pokličite nas in zagotovite sebi ter svoji družini čist in zdrav zrak!