Akcija Paket osvežitve – polnjenje in dezinfekcija avtoklime

Vse na enem mestu za vašo klimatsko napravo!

Paket vsebuje:

  • polnjenje/servis A/C klimatske naprave s plinom R134a (do 600 g)
  • dezinfekcija z ozonom – najbolj učinkovita dezinfekcija na trgu!

Brezplačno pa vam preverimo:

  • delovanje A/C sistema vašega vozila
  • stanje kabinskega filtra

Akcija Dezinfekcija A/C sistema z ozonom

Najbolj učinkovita dezinfekicija na trgu!

Ima potniški prostor vašega vozila neprijeten vonj? Ali ob vklopu klime zaznate vonj po zatohlem?

Rešitev je dezinfekcija z ozonom! Ozon je triatomska molekula, sestavljena iz treh atomov kisika. Ni poznane bakterije, ki bi bila odporna na ozon.

Postopek dezinfekcije vozila poteka tako, da se v vozilo postavi ozonator, ki v vozilo črpa ozon, ta pa v kabini ter prezračevalnih ceveh odstrani vse bakterije, plesni in viruse. Na ta način se lahko znebite tudi neprijetnega vonja po cigaretih, domačih ljubljenčkih ipd.


Čiščenje avtoklime

O tem, da so klimatske naprave tako doma kot v avtomobilu odlične za doseganje prijetnih temperatur, a lahko privedejo tudi do zdravstvenih težav, ste gotovo že slišali. Da bi se temu izognili, je potrebno poskrbeti predvsem za dvoje: za primerno nastavitev temperature, ki ne sme preveč odstopati od zunanje, ter za čiščenje avtoklime.

Dezinfekcija avtoklime

Za čiščenje klime v avtu lahko s pametno uporabo nekoliko poskrbimo sami. Temperature gretja v avtomobilu omogočajo, da zrak vsake toliko precej ogrejemo in že s toploto uničimo nekatere mikroorganizme, ki na visoke temperature niso odporni. Prav tako lahko za neke vrste čiščenje avtoklime skrbimo tudi z njeno redno uporabo.

Klima namreč ohlaja zrak tudi s tem, da iz njega pobira vlago, brez vlage pa vemo, da marsikateri mikroorganizem (npr. plesni) ne preživi oziroma se ne more razmnoževati in razraščati.

Še bolje pa je, da se opravi dezinfekcija klime v avtu. To običajno opravimo preventivno, nujna pa je takrat, ko iz nje prihaja kiselkast ali drugače neprijeten vonj.

Kaj obsega dezinfekcija avtoklime?

Profesionalna dezinfekcija avtoklime obsega:

  • menjavo filtra;
  • čiščenje vseh cevi;
  • uničenje mikroorganizmov z dezinfekcijskim sredstvom.

V klimatski napravi avtomobila in na filtru se nabirajo prašni delci, bakterije, glive in plesni ter druga umazanija, ki je gotovo ni varno vdihavati, saj je zdravju škodljiva.

Se v vašem vozilu širijo neprijetne vonjave? 

Ta zatohel, zaudarjajoč zrak je delo mikrobov. Zaradi nabiranja vlage in ostalih nečistoč na površini uparjalnika klimatske naprave je ta idealno rastišče za rast bakterij, glivic in mikrobov ki povzročajo bolezni dihal. Če se namnožijo preveč, lahko resno ogrozijo zdravje potnikov, še posebej, kadar je njihov imunski sistem oslabel.

Verjetno že veste, da redno vzdrževanje avtoklime pripomore k večjemu udobju med vožnjo, hkrati pa tudi podaljšuje njeno življenjsko dobo. Ampak, pri servisiranju avtoklime je pomembna tudi dezinfekcija prezračevalnih kanalov in menjava filtra zraka kabine, kar je priporočljivo opraviti enkrat na leto.

Bistveno je, da  se očistijo vsi odvodni kanali in nesnaga/listje pri vetrobranskem stekli, in preveri odvod kondenza iz prostora, kjer je vgrajen uparjalnik. 

Zakaj je potrebna menjava filtra?

Zamašen zračni filter bo zmanjšal pretok svežega zraka v avtomobilu. Posledično se bo zmanjšal tudi pretok zraka na vetrobransko steklo, kar preprečuje, da bi se grelec učinkovito odmrznil.

Sezonske alergije na cvetni prah močno vplivajo  na zdravje, posledično tudi na zbranost v avtomobilu. Vemo, da je kihanje eden najpogostejših znakov alergije na cvetni prah, zato med vožnjo predstavlja veliko tveganje. 

Ali veste: Če pri vožnji  100km/h kihnete, boste vsaj za sekundo zaprli oči, v tej sekundi pa prevozite kar 30metrov.

Velikokrat se znajdemo v prometni konici, če imamo slab oz. zamašen zračni filter, v naši potniški kabini dihamo zrak, ki vsebuje cvetni prah, plesen, izpušne pline, pršicePrav zato, je dezinfekcija klime v avtu prava izbira. 

Načinov za dezinfekcijo prezračevalnih kanalov klime je veliko, kot najbolj učinkovita sta se izkazala dezinfekcija z napravo za uparjanje posebne dezinfekcijske tekočine – Magneti Marelli BACTOBAN in dezinfekcija z napravo za ustvarjanje ozona – Magneti Marelli O3 OZONATOR. 

Naj vam najprej predstavimo napravo - BACTOBAN

Ta naprava s pomočjo piezoelektričnega elementa ustvarja ultrazvočno uparjanje posebne dezinfekcijske tekočine, ki poleg antibakterijskih sredstev vsebuje tudi različna eterična olja. Prav ta v notranjosti kabine vozila po opravljenem postopku zagotavljajo prijeten vonj.

Z uparjanjem tekočine nastaja vidna megla, ki med postopkom dezinfekcije potuje skozi sesalno odprtino notranjega zajema zraka kabine preko ventilatorja kabine do uparjalnika, grelnika kabine in vseh prezračevalnih kanalov ter celotne notranjosti kabine.

dezinfekcija avtoklime

Kako pa dela O3 OZONATOR?

Ta naprava hitro odstrani vse škodljive bakterije, viruse in plesni, ki se nabirajo v zraku kabine vozila. Odstrani jih na naraven način, brez kemikalij. Z ionizacijo zraka in UV sevanjem naprava ustvarja OZON (O3), ki na naraven način odstranjuje vonjave, vlago in nečistoče v zraku.

Ozon je zelo nestabilen oksidacijski plin, ki v območju atmosfere pospešeno hitro razpada ob prisotnosti vlage in višjih temperatur.

Najboljša kombinacija je uporaba obeh naprav za dezinfekcijo klime + čiščenje uparjalnika in prostora za kabinski filter, ter zamenjava le tega. 

Kontaktirajte nas in zagotovite sebi ter svoji družini čist zrak.

Naročite se na dezinfekcijo avtoklime

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Storitev servisa je kvalitetna in izvedena po dogovoru. Sem zelo zadovoljen.
Boštjan T.
Super cena, korektna storitev in, kar je v današnjih časih redkost - oseben pristop! Vse pohvale, priporočam.
Boštjan K.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila