Menjava motornega in zavornega olja

Redna menjava motornega olja je bistvena za brezhibno delovanje vozila, saj je potrebno mehanske dele za tekoč tek dobro mazati. Menjava olja v avtu pa ni potrebna zgolj za motor, temveč je potrebno olje zamenjati tudi v menjalniku in zavorah.

Menjava olja

Menjava olja se običajno opravi ob rednih servisih, torej enkrat letno ali na približno 20.000 kilometrov, z njo pa nikakor ne gre odlašati. Pri novejših avtomobilih nas nanjo opomni računalnik, pri starejših pa moramo biti dosledni sami – ko se vključi lučka za olje, je že skrajni čas. Menjava motornega olja je potrebna tudi v primeru, da s svojim avtomobilom ne naredite veliko kilometrov, kajti lastnosti olja se s časom spremenijo.

Katera olja je potrebno menjati?

Avtoservis Selan vam nudi naslednje storitve:

  • menjava olja pogonskega agregata in menjava filtra;
  • menjava olja v menjalniku;
  • menjava olja v avtomatskem menjalniku;
  • menjava zavornega olja.

Menjavo motornega olja lahko opravite tudi doma, če imate orodje in »žilico«, veliko bolj elegantno pa je, če pripeljete avtomobil k nam. Cena je ugodna, delo hitro opravljeno, poleg tega pa bomo za vaš avto gotovo izbrali ustrezno klasično motorno ali sintetično olje.

Menjava olja v avtu naj bo redna – in ko je čas zanjo, pridite v Avtomehanično delavnico Selan, kjer vas čakata kakovost in prijazna cena.

Naročite se na menjavo olja

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Lokacija servisa - prvi obisk malo zahtevna - v drugo bo brez problema. Sama izvedba servisa - klime - kakor tudi odnos uslužbenca do stranke - 5 zvezdic.
Zdenka P.
Delo je vedno opravljeno hitro in kvalitetno. Tadej se potrudi, da razloži kaj se je popravilo tudi popolnim laikom in nežnejšem spolu. Posluša, svetuje in uredi. Če kdaj na hitro kaj popravi in moraš malo počakati, pa vam skuhajo se kavico ali pa greš na sprehod v naravo. Priporočam!
Doroteja K.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila