Menjava motornega in zavornega olja

Redna menjava motornega olja je bistvena za brezhibno delovanje vozila, saj je potrebno mehanske dele za tekoč tek dobro mazati. Menjava olja v avtu pa ni potrebna zgolj za motor, temveč je potrebno olje zamenjati tudi v menjalniku in zavorah.

Menjava olja

Menjava olja se običajno opravi ob rednih servisih, torej enkrat letno ali na približno 20.000 kilometrov, z njo pa nikakor ne gre odlašati. Pri novejših avtomobilih nas nanjo opomni računalnik, pri starejših pa moramo biti dosledni sami – ko se vključi lučka za olje, je že skrajni čas. Menjava motornega olja je potrebna tudi v primeru, da s svojim avtomobilom ne naredite veliko kilometrov, kajti lastnosti olja se s časom spremenijo.

Katera olja je potrebno menjati?

Avtoservis Selan vam nudi naslednje storitve:

  • menjava olja pogonskega agregata in menjava filtra;
  • menjava olja v menjalniku;
  • menjava olja v avtomatskem menjalniku;
  • menjava zavornega olja.

Menjavo motornega olja lahko opravite tudi doma, če imate orodje in »žilico«, veliko bolj elegantno pa je, če pripeljete avtomobil k nam. Cena je ugodna, delo hitro opravljeno, poleg tega pa bomo za vaš avto gotovo izbrali ustrezno klasično motorno ali sintetično olje.

Menjava olja v avtu naj bo redna – in ko je čas zanjo, pridite v Avtomehanično delavnico Selan, kjer vas čakata kakovost in prijazna cena.

Naročite se na menjavo olja

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Želim pohvaliti vse od mehanika oziroma oba, ki sta bila v petek do gospe v pisarni: odnos, prijaznost, strokovni, znajo svetovati kako naprej. Tako da smo se odločili da bomo avto pripeljali samo k Vam. Želimo Vam vse dobro in ostanite taki kot ste.
Ermin B.
Super cena, korektna storitev in, kar je v današnjih časih redkost - oseben pristop! Vse pohvale, priporočam.
Boštjan K.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila