Priprava na tehnični pregled

Nova vozila, ki še niso stara štiri leta, so upravičena opravljanja tehničnega pregleda, saj se pri novih avtomobilih predvideva, da še vse brezhibno deluje in se ne pojavljajo nobene hibe ter okvare. Kasneje se tehnični pregled opravlja pri šestih in osmih letih, čemur sledijo tehnična preverjanja na vsako leto.

Priprava vozil za tehnični pregled

Tehnični pregled vozil, tako osebnih avtomobilov kot drugih, je predpisan z zakonom, saj se na ta način skrbi, da so vozila, ki so registrirana v RS, tehnično zadovoljiva. To pomeni, da so varna za udeležbo v cestnem prometu.

Kaj zajema tehnični pregled vozil?

Priprava avta za tehnični pregled predvideva pregled vseh tistih funkcij, ki jih preverjajo na pregledu, prav tako pa odpravo drugih napak, ki vplivajo na vozne lastnosti in varnost.

Tehnični pregled obsega deset točk:

  1. identifikacija vozila;
  2. vidljivost (stekla, brisalci);
  3. mehanizem krmiljenja;
  4. osvetlitev in signalizacija (žarometi, luči);
  5. zavore;
  6. primernost karoserije;
  7. mehanski sklopi;
  8. onesnaževanje in hrup;
  9. podvozje;
  10. obvezna oprema.

Zapisnik o tehničnem pregledu, na katerem so vsi podatki o meritvah in lastnostih avtomobila ter nazadnje seveda tudi zapis, da je vozilo tehnično brezhibno, je priporočljivo vedno imeti v avtu. Pri sebi potrebujemo tudi zavarovalno polico in prometno dovoljenje.

Kaj pa, če avto ni tehnično brezhiben ali je pogojno tehnično brezhiben? Potem je potrebno odpraviti težavo v petnajstih dneh, včasih ponovno opraviti pregled v celoti ali pa vozilo pred popravilom celo ne sme biti udeleženo v prometu. Dobra priprava na tehnični pregled je torej še kako pomembna!

Tehnični pregled vozila je možno opraviti 30 dni pred potekom registracije.

Bi tehnični pregled svojega avtomobila radi opravili brez vsakršne težave? Pridite v Avtoservis Selan, kjer bomo vaš avto temeljito pripravili na redni pregled »zdravja in kondicije«.

Naročite se na pripravo vozila za tehnični pregled

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Kar na treh drugih servisih niso znali popraviti je g. Tadej odkril napako in popravil. Priporočam!
Ivan K.
Delo je vedno opravljeno hitro in kvalitetno. Tadej se potrudi, da razloži kaj se je popravilo tudi popolnim laikom in nežnejšem spolu. Posluša, svetuje in uredi. Če kdaj na hitro kaj popravi in moraš malo počakati, pa vam skuhajo se kavico ali pa greš na sprehod v naravo. Priporočam!
Doroteja K.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila