Veliki servis vozila

Lastniki jeklenih konjičkov vemo, da moramo opraviti mali in veliki servis. Ampak zakaj?

Čisto preprosto, tako kot mi za svoje delovanje potrebujemo vnos hrane in tekočine, občasno tudi zdravniški pregled, tako tudi avtomobil potrebuje redno servisiranje, da boste z njim zanesljivo in varno prevozili še veliko kilometrov. 

 

Veliki servis

 

Ne veste, kdaj je za vaše vozilo potreben veliki servis?

Veliki servis vozila vključuje vse, kar opravimo pri malem servisu, poleg tega pa lahko, glede na stanje vozila tudi večje posege v avtomobil. Običajno se veliki servis opravi pri 60.000 kilometrov oz. po predpisanem načrtu vzdrževanja vozila. Navodila za vzdrževanje lahko najdete v servisni knjigi vozila. Vsaka servisna delavnica pa ima za to primerne programe, ki se proti plačilu redno posodabljajo, in serviserju nudijo najnovejše podatke za vzdrževanje vozil. 

Veliki servis zajema vse kar spada pod mali servis:

  1. pregled vozila po servisnih kontrolnih točkah
  2. pregled vozila z diagnostično napravo

Med veliki servis pa spada:

  1. menjava motornega olja in filtra olja
  2. pregled/ menjava vseh filtrov
  3. pregled tekočin (zavorna tekočina, hladilna tekočina.. )
  4. pregled zavor 
  5. pregled podvozja (roke, amortizerji, stabilizatorji )
  6. izpušni sistem 
  7. pregled pnevmatik

Poleg vsega naštetega, veliki servis lahko še zajema menjavo zobatega jermena in napenjalca (glede na interval določen s strani proizvajalca), menjavo mikro jermena in napenjalca jermenice, alternatorja- odvisno od opreme motorja (glede na interval določen s strani proizvajalca), menjavo vodne črpalke in hladilne tekočine. 

Sedaj ste se gotovo že vprašali, kakšna je cena velikega servisa?

Za mali servis oz. osnovni servis, kjer se pregleda olje, svečke, filter kabine, oljni filter… se cena začne nekje pri 100€. 

Ko pa govorimo o večjem servisu, kjer so tudi večji posegi, so posledično tudi višje cene. Gibljejo se tudi okoli 500€.  Ampak na srečo takšnih servisov ni potrebno opravljati vsako leto, vendar se opravijo glede na prevožene kilometre in na znamko / model vozila.

Ali vaš avto potrebuje mali ali veliki servis?

Priporočamo vam, da izpolnite naš kontaktni obrazec, nam zaupate vaše želje, mi pa vam bomo pripravili najboljšo ponudbo za vas. Naši avtomehaniki bodo poskrbeli za hitro in kvalitetno opravljen servis. 

Naročite se na veliki servis

Pripeljite se v Avtoservis Selan, kjer bomo poskrbeli za vaš avto.

Najlepša hvala za opravljeno delo. Veseli me, da sem vas spoznal. Ostal bom vaša zadovoljna stranka in vas bom priporočil tudi mojim prijateljem.
Bogomir G.
Kar na treh drugih servisih niso znali popraviti je g. Tadej odkril napako in popravil. Priporočam!
Ivan K.
Oddaj mnenje: Brezplačen pregled vozila