Popravilo avtoklime

Klimatska naprava nam pride najbolj prav poleti, ko so naši jekleni konjički pregreti in je potrebno hlajenje, prav tako pa je avtoklima pomembna pozimi. Z njeno pomočjo namreč hitro odmrznemo stekla in skrbimo, da se nam ta v notranjosti ne rosijo. Če se pojavijo težave v delovanju, je ne glede na letni čas potrebno poskrbeti za servis avtoklime.

Servis avtoklime

Kadar klima ne deluje dobro, je običajno potrebno polnjenje, včasih pa se pojavijo tudi druge težave, ki zahtevajo popravilo avtoklime. Lahko gre za povsem drobno stvar, na primer sneto cev, zaradi česar takoj opazimo, da se avto denimo na eni strani hladi ali greje, na drugi pa ne. Marsikatera težava, na primer poškodovana sklopka kompresorja, pa zahteva resnejše popravilo klime v avtu.

Spričevalo o izpitu za zajem plinovKdaj je potreben servis avtoklime?

Običajno se opazi:

  • slabše hlajenje ali prenehanje hlajenja;
  • hrupnejše delovanje;
  • pogosto vključevanje/izključevanje ventilatorja;
  • nenehno delovanje ventilatorja;
  • neprijeten vonj.

Razlog za težavo lahko tiči v katerem koli delu naprave, torej je potreben pregled in popravilo klime v avtu.

Želite v avtu primerno temperaturo, zaradi katere bo vožnja prijetna, in čist ter svež zrak? Bi radi s klimatsko napravo poskrbeli tudi za večjo vidljivost oziroma odpravili zaledenelost stekel in rosenje? Oglasite se pri nas in hitro bomo ugotovili, zakaj vam klima nagaja.