Priprava avtomobila na jesen

priprava-avtomobila-na-jesen

Jesen je čas, ko se narava obarva v čudovite barve in drevju počasi odpada listje. Poleg teh čudovitih stvari, pa jesen prinaša tudi nižje temperature, več padavin, krajše dneve.

To lahko pomeni le eno: potrebno bo pripraviti vašega jeklenega konjička na neugodne vremenske razmere. Ravno te razmere vodijo k voznim spremembam – ceste se hitro spremenijo ( iz suhih, vročih poletnih temperatur ) v namočeno cesto polno mokrega odpadlega listja in umazanije.

KAJ JE POMEMBNO PREVERITI?

  • DELOVANJE LUČI

Poletje se počasi poslavlja, in z njim tudi daljši dnevi- jesenski dnevi so občutno krajši, kar pomeni, da bomo veliko vozili v » nočnem času ».

Tudi vidljivost je v meglenih, deževnih dneh dosti slabša. Ko preverjate delovanje luči, preverite še stanje rezervnih žarnic in jih po potrebi dopolnite.

  • STANJE AKUMULATORJA

Pred padcem temperatur je vredno preveriti tudi stanje akumulatorja – v izogib jutranjim nevšečnostim. Za take preglede, vam svetujemo pregled vozila v avtoservisni delavnici.

  • TEKOČINE V AVTOMOBILU

Tukaj ne pozabite na hladilno tekočino, katera mora imeti sredstvo proti zmrzovanju ( nikoli ne vemo kako nas vreme preseneti ). Prav tako preverite stanje tekočine za pranje vetrobranskega stekla in zadnjega stekla.

  • STANJE METLIC BRISALCEV

Sedaj že dodobra vemo, da jesen prinaša različne vremenske razmere. Dež, sonce, meglo… Zatorej za dobro vidljivost poskrbite tudi za dobre brisalce.

Najbolj jasni znaki, da so brisalci že obrabljeni so: glasno čiščenje, cviljenje, mazanje, slabo čiščenje, preskakovanje in v hujših primerih tudi praskanje po vetrobranskem steklu. Gumica na metlici mora biti zelo gibljiva in fleksibilna, kar lahko tudi testirate z nežnim prepogibanjem

 

Na koncu pa ne pozabite že malo razmisliti o menjavi pnevmatik. 15.november bo kmalu tu, sicer pa že vemo, da je sedem stopinj celzija meja, pri kateri se začnejo lastnosti letnih in zimskih pnevmatik močno razlikovati.. Kajne?

Pri menjavi pnevmatik se bolj kot na koledar ravnajte na vremenske razmere!

 

Navsezadnje pa še vesela novica….

Sami niste ravno vešči, pri pregledu oz pripravi vozila na jesen?

Nič hudega, zato smo tu MI…

Pripeljite vaš avtomobil v našo avtoservisno delavnico na PREGLED 20 KONTROLNIH TOČK VOZILA. Tako bo vaš avto zagotovo v brezhibnem stanju in pripravljen na jesenske razmere, saj ga bodo pregledali naši usposobljeni mehaniki.

 

0 Komentarjev

Vaš e-naslov ne bo objavljen.