8 naprednih sistemov za pomoč voznikom

Sistemi za pomoč voznikom

V sodobnih avtomobilih se tehnološki napredek kaže na mnoge načine, vendar noben vidik ni tako izrazit kot razvoj naprednih sistemov za pomoč vozniku. Ti sistemi niso zgolj nadgradnja udobja in luksuza v avtomobilih, ampak predstavljajo ključen korak naprej v varnosti na cestah. Ti pomočniki so postali neločljiv del sodobnih avtomobilov, saj prinašajo vrsto inovacij in funkcionalnosti, ki presegajo tradicionalno predstavo o vožnji.

V nadaljevanju bomo raziskali napredne sisteme v vozilu, ki pomagajo vozniku v različnih situacijah na cesti. Ti sistemi niso vgrajeni zgolj zaradi udobja, temveč predstavljajo konkretno oporo v prometu. Od avtonomnega zaviranja v sili, ki lahko reši življenje v nepredvidljivih situacijah, do sistemov za ohranjanje voznega pasu, ki zmanjšujejo utrujenost voznika.

1. Sistem za nadzor nad smerjo vozila (Lane Assist)

Eden prvih naprednih varnostnih sistemov, ki so bili vgrajeni v avtomobil, je bil tako imenovan Lane Assist. Za delovanje uporablja kamere vozila, preko katerih zazna, da se približujete črti, in vam pomaga vozilo obdržati na voznem pasu. Avtomobili nekaterih proizvajalcev oddajajo zvočno opozorilo, da obvestijo voznika, medtem ko bo pri drugih subtilno vibriral volan ali sedež, da bi pritegnil vašo pozornost.

2. Parkirni sistem s krmilno avtomatiko (Park Assist)

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko olajša parkiranje, še posebej v tesnih parkirnih prostorih ali pri vzvratnem parkiranju. Omogoča bolj natančno usmerjanje in zmanjšuje možnosti za napake pri parkiranju. Ko želi voznik parkirati vozilo, sistem uporabi senzorje, običajno ultrazvočne senzorje ali kamere, da zazna razpoložljiva parkirna mesta v bližini.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko (Park Assist)

S pomočjo senzorjev sistem oceni velikost parkirnega prostora in ugotovi, ali je ta dovolj velik za vozilo. Ko je ustrezno parkirno mesto zaznano, voznik aktivira Park Assist in sistem prevzame nadzor nad krmiljenjem vozila. Med postopkom parkiranja sistem spremlja razdaljo med vozilom in ovirami, kot so druga vozila ali stebri.

3. Volanski pomočnik (Steering Assist)

Volanski pomočnik, znan tudi kot Steering Assist, je napredna funkcija v sodobnih vozilih, ki pomaga vozniku pri krmiljenju in ohranjanju stabilnosti vozila. Deluje s pomočjo senzorjev in elektronskega nadzora, ki zaznavajo vožnjo vozila ter natančno prilagajajo delovanje volana in koles za izboljšanje stabilnosti in varnosti med vožnjo.

Ko voznik uporablja volan, sistem zaznava njegove ukaze in hkrati spremlja različne dejavnike, kot so hitrost vozila, pospeševanje, zaviranje in drsenje. Na podlagi teh informacij volanski pomočnik prilagaja navor na volanu.

4. Aktivni radarski tempomat (Adaptive Cruise Control)

Aktivni radarski tempomat (ACC) je napreden sistem za upravljanje hitrosti vozila, ki samodejno prilagaja hitrost glede na promet oziroma vozilo spredaj. Deluje s pomočjo radarskega senzorja, nameščenega na vozilu, ki zaznava razdaljo do vozila pred njim.

Aktivni radarski tempomat (Adaptive Cruise Control)

Ko je ACC vklopljen, sistem samodejno prilagodi hitrost, da ohrani varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami. Če vozilo pred vami upočasni ali se zaustavi, bo ACC samodejno zmanjšal hitrost ali celo zaustavil vozilo ter nato znova pospešil, ko bo promet spet stekel.

5. Sistem za prepoznavanje mrtvega kota (Blind Spot Detection)

Nekoč smo vozila v mrtvem kotu zaznavali z manjšimi izbočenimi zrcalci, ki smo jih prilepili v vogal zunanjega ogledala. Tehnologija je šla k sreči naprej in nam sedaj ponuja sistem za zaznavanje mrtvega kota (BSD), ki navadno deluje tako, da ob zaznavi vozila, ki se nahaja v mrtvem kotu, sproži opozorilno lučko ali prikaže sličico avtomobila, ki se prikaže na površini ogledala.

6. Zagon motorja na daljavo (Remote Start)

Sistem zagona motorja na daljavo, znan tudi kot Remote Start, je funkcija, ki omogoča vozniku, da z daljinskim upravljalnikom ali mobilno aplikacijo zažene motor vozila, preden sede vanj. To je še posebej priročno v zimskem času, ko se lahko vozilo ogreje na delovno temperaturo, še preden stopite iz hiše. Na ta način se v kabini ustvari prijetna temperatura in odtaja led, ki se je morda nabral na steklih.

7. Sistem za samodejno zaviranje v sili (Autonomous Emergency Braking)

Sistem za samodejno zaviranje v sili (AEB) je varnostna tehnologija v vozilih, ki samodejno zazna nevarnost trčenja z vozilom ali oviro pred njim ter aktivira zavore, če voznik ne ukrepa pravočasno.

Sistem za samodejno zaviranje v sili (Autonomous Emergency Braking)

Ta sistem uporablja različne senzorje, kot so radar, kamere ali lidar, za spremljanje prometnega okolja pred vozilom. Če zazna, da obstaja tveganje za trčenje, lahko AEB samodejno uporabi zavore in zmanjša hitrost vozila ali celo popolnoma zaustavi vozilo.

8. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Traffic Sign Recognition)

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR) je tehnologija v vozilih, ki uporablja kamere in optično prepoznavanje za zaznavanje prometnih znakov na cestišču. Sistem pregleduje okolico vozila in prepoznava različne prometne znake, kot so omejitve hitrosti, znaki za ustavitev, prepovedi prehitevanja in podobno.

Ko zazna prometni znak, sistem običajno prikaže prepoznane informacije na voznikovi armaturni plošči ali vetrobranskem steklu. To vozniku pomaga, da ostane obveščen o aktualnih prometnih omejitvah in predpisih na cesti, kar prispeva k varni vožnji brez tveganja za prometni prekršek.

Da bi bili vsi sistemi vašega jeklenega konjička v brezhibnem stanju, prav tako pa tudi vozilo samo, se zapeljite do Avtoservisa Selan, kjer bomo poskrbeli za vse ključne točke na vašem avtomobilu.

Tadej Blog