Kako do brezplačnega pregleda vozila?

Brezplačen pregled vozila

Če se malo pošalimo, bi lahko dejali, da je avtomobil naš družinski član. Čeprav malce za šalo, pa je v tej trditvi tudi veliko resnice. Zanj skrbimo, ga varujemo, vozimo na preglede in smo v skrbeh, kadar se zunaj razbesni neurje in zagrozi toča. Da bi lahko koristili vse prednosti, ki nam jih vozilo ponuja, pa mora biti v optimalnem stanju.

Ne gre zgolj za naše počutje med vožnjo, pač pa tudi za varnost potnikov v avtomobilu in vseh sodelujočih v cestnem prometu. Za vse to poskrbimo z rednimi pregledi in servisi vozila, saj se na njem lahko pojavijo začetne težave, ne da bi jih voznik sploh zaznal. Manjše začetne težave pa lahko vodijo do večjih okvar, ki pogosto pomenijo tudi visoke stroške.

Ste vedeli, da si lahko v Avtoservisu Selan zagotovite brezplačen pregled 30 kontrolnih točk vozila? Če ste našo avtomehanično delavnico že kdaj obiskali, zgolj opišite svojo izkušnjo oziroma oddajte mnenje o zadovoljstvu na naši Facebook strani in na Google ter nam na info@avtoservis-selan.si sporočite, da ste oddali mnenje.

Pomen temeljitega pregleda vozila

Pregledi, opravljeni s strani strokovnjakov, omogočajo odkrivanje potencialnih težav, še preden se te razvijejo v večje okvare. To pomeni, da lahko pravočasno ukrepate in preprečite, da bi se majhne težave razvile v resnejše, ki največkrat pomenijo povečano nevarnost na cesti in draga popravila.

Med temeljitim pregledom se preveri stanje vseh ključnih komponent vozila, vključno z motorjem, zavorami, vzmetenjem, lučmi, elektroniko in podvozjem. Pregled zajema tudi preverjanje stanja vseh tekočin, ki se jih po potrebi dopolni. Tudi manjše podrobnosti, kot so žarnice, brisalci in drugi dodatki, se pregleda in po potrebi zamenja.

Pregled stanja tekočin

Poleg tega temeljit pregled na servisu omogoča še preverjanje ustreznosti vozila glede na zakonske zahteve, kar je še posebej pomembno za varnost in skladnost z zakoni.

Pregled 30 kontrolnih točk vozila

Vas zanima, kaj vse bo vključeval pregled 30 kontrolnih točk vašega vozila?

Brisalci

 1. Metlice prednjih brisalcev
 2. Metlice zadnjih brisalcev

Luči / osvetlitev

 1. Zasenčene luči / dolge luči
 2. Pozicijske / dnevne luči
 3. Osvetlitev registrske tablice
 4. Smerokazi / varnostne utripalke
 5. Zavorne luči
 6. Luči za vzvratno vožnjo
 7. Notranja osvetlitev armaturne plošče / inštrumentov

Tekočine

 1. Zavorna tekočina
 2. Nivo olja servo volana
 3. Nivo tekočine za pranje stekel
 4. Hladilna tekočina
 5. Adblue tekočina

Akumulator

 1. Pregled stanja akumulatorja

Olja

 1. Nivo olja v menjalniku
 2. Nivo olja v motorju – motorno olje

Zavore

 1. Pregled stanja prednjih zavor
 2. Pregled stanja zadnjih zavor
 3. Pregled stanja ročne zavore

Podvozje

 1. Pregled nihajnih rok spredaj
 2. Pregled sprednjega nosilnega mosta
 3. Pregled zadmkega nosilnega mosta
 4. Pregled nihajnih rok / most zadaj
 5. Pregled nihajnih blažilnikov spredaj
 6. Pregled nihajnih blažilnikov zadaj
 7. Pregled karoserije

Izpušni sistem

 1. Pregled stanja izpušnega sistema

Klimatski sistem

 1. Pregled stanja klimatskega sistema / ventilacije

Diagnostični pregled vozila

 1. Pregled stanja vozila z diagnostično opremo

Kaj sledi po pregledu vozila?

Kontrolni pregled vozila je namenjen odkrivanju napak, ki jih voznik še ni opazil. Pri avtomobilu je zelo podobno kot pri zdravju: prej kot se odkrije težave, hitreje in enostavneje jih je odpraviti. Pri vozilu to pomeni tudi manj stroškov ter večjo varnost in udobje na cesti.

Seznam 30 kontrolnih točk vozila

Po pregledu se naredi povzetek stanja, izdela se kompletno poročilo o pregledu in pripravi ponudba za izvedbo servisnih del na vozilu, če so ta potrebna. Poleg tega stranko seznanimo s potrebnimi informacijami glede vzdrževanja vozila, saj se na ta način zagotovi optimalna skrb za vozilo, hkrati pa se mnogo lažje izogne nepričakovanim situacijam, okvaram in dragim popravilom.

Kako si zagotovite brezplačen pregled vozila?

Vsekakor vam svetujemo, da izkoristite možnost brezplačnega pregleda vozila pri Avtoservis Selan, kjer bomo preverili 30 najpomembnejših točk vašega avtomobila in poskrbeli, da se boste na cesto zapeljali varno in brez skrbi.

Če ste pri nas že kdaj koristili katero od naših storitev, le podajte svoje mnenje o zadovoljstvu na naši Facebook strani in nas ocenite v iskalniku Google. Napišite nekaj stavkov o svoji izkušnji z nami, po oddanem mnenju pa nam to sporočite na info@avtoservis-selan.si in si zagotovite brezplačen pregled vozila.

Tadej Blog