Naj bo vetrobransko steklo brezhibno tudi pozimi

Vetrobransko steklo

Avtostekla nas med vožnjo ščitijo pred zunanjimi vplivi okolja, hkrati pa nam omogočajo vidljivost. Najbolj je pri tem seveda pomembno vetrobransko steklo, a tudi brez stranskih stekel ter zadnjega stekla postane vožnja hitro veliko bolj zahtevna in naporna. Da bi se pri upravljanju vozila lahko čim bolj zanašali na svoj vid, pa je pomembno, da so stekla popolna.

Kaj vse nudi vetrobransko steklo?

Kakovostna, sodobna prednja stekla nam olajšajo vožnjo, saj skrbijo za zmanjševanje odseva sončne svetlobe ter svetlobe žarometov nasproti vozečih vozil. Prav tako so vetrobranska stekla pogosto opremljena s senzorjem za dež, ki samodejno vključi brisalce, s senzorjem za dan/noč in s tem za prilagoditev vzvratnega ogledala, s senzorjem za aktivne žaromete, ki avtomatično preklapljajo med dolgimi in kratkimi lučmi …

Kristalno jasen pogled

Da bi bila vidljivost tudi v zimskih razmerah najboljša, poskrbimo tako, da vetrobransko steklo pred potjo očistimo, kadar se na njem nabere umazanija med samo vožnjo, pa ustavimo in ga očistimo na primer na bencinski črpalki. Za čiščenje stekel med samo vožnjo uporabljamo pozimi tekočino za čiščenje stekel, katere nivo je potrebno pred potjo preveriti, prav tako pa je ne smemo prekomerno redčiti z vodo, saj sicer ne bo kos nizkim temperaturam.

Da nam med vožnjo ne povzročata težav dež in sneg, je potrebno poskrbeti za nove metlice brisalcev, ki gladko in brez škripanja ter zatikanja zdrsnejo čez vetrobransko steklo. Avtomobilskih brisalcev nikoli ne uporabljamo za odstranjevanje snega in ledu s prednje šipe. Sneg odstranimo z metlico za sneg, kadar se na steklu pojavi zmrzal, pa to odstranimo s strgalom oziroma zaženemo avtomobil in v njem vključimo gretje.

Dobro zimsko vidljivost lahko priskrbi tudi servis klimatske naprave ali polnjenje klime. Tudi avtoklima namreč pomaga k hitrejšemu odmrzovanju stekel, prav tako pa skrbi, da se iz notranjosti avtomobila odstranjuje vlaga in se nam med vožnjo stekla ne rosijo.

Menjava vetrobranskega stekla

Kadar pride do poškodbe, je najboljša menjava avtostekel. Zlasti v primeru, da imate dražji avtomobil z vsemi naštetimi senzorji, se zato priporoča, da imate stekla kasko zavarovana, sicer zna biti cena za menjavo vetrobranskega stekla kar precejšen udarec za vašo denarnico. Z menjavo pa sicer ni dobro odlašati. Majcena udarnina lahko zlasti pozimi, v dežju ali snegu in mrazu, hitro postane precejšnja razpoka.

Imate poškodovano vetrobransko steklo? Oglasite se na Avtoservis Selan, kjer se bomo dogovorili za hitro in cenovno ugodno menjavo.

0 Komentarjev

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja